середа, 09 вересня 2020 18:09

Знайшли корабель нацистів, потоплений британцями

Знайшли корабель нацистів, потоплений британцями
Біля берегів Норвегії знайшли крейсер нацистів, затонулий 1940 року Фото: statnett.no

У Північному морі біля берегів Норвегії виявили затонулий німецький військовий крейсер Karlsruhe. 1940 року неподалік міста Крістіансанн його вразила британська торпеда.

Судно ідентифікували на глибині близько 490 м за допомогою гідроакустичних знімків. Воно лежить за 15 м від силового кабелю, що з'єднує Норвегію і Данію, повідомляє cbsnews.

Відомо, що Karlsruhe спустили на воду 1927 року. Під час німецького вторгнення до Норвегії очолив атаку на порт Крістіансанн. Мав на озброєнні 9 гармат, 3 потрійні башти. Корабель називали найбільш грізним з усієї групи атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дні моря знайшли торговий корабель, що затонув 400 років тому

Незабаром його вразила норвезька артилерія, а потім торпеда британського підводного човна. Екіпаж Karlsruhe зумів врятуватися, а судно врешті потопили самі німці.

Оператор електромереж Statnett заявив, що ніколи б не проклав кабель в цьому місці 1977 року, якби знав про уламки.

Нещодавно група дайверів дослідила німецький підводний човен U-1021, що затонув 1945 року. Його виявили 2006-го на дні Кельтського моря неподалік Ньюквея, що на південному заході Великої Британії. Субмарина лежить на глибині 54 м. Відомо, що мала довжину 67 м та важила 850 т.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли корабель нацистів, потоплений британцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі