вівторок, 07 серпня 2018 23:13

Знайшли багате дитяче поховання слов'янського племені

Знайшли багате дитяче поховання слов'янського племені
Виявили прикраси племені сіверян. Фото: "Останній Бастіон"

Давні прикраси виявили археологи біля села Глинське Зіньківського району Полтавської області

"Це жіночі прикраси літописних сіверян, які походять із дитячого поховання виявленого у житлі, різноманітні побутові та особисті речі часу Київської Русі та після монгольської доби. З їх числа привертає увагу срібна ординська монета, а також виразна колекція імпортного столового посуду – це лисковані глеки червоного та помаранчевого кольору, що здогадно походять з Азаку, а також уламки середземноморської поливної кераміки. Увесь комплекс знахідок засвідчує надзвичайно цікаву історію цих місць та проливає світло на життя віддалених давньоруських градів після приходу монголів на Русь", - розповів керівник експедиції Юрій Пуголовок, повідомляє "Останній бастіон".

Знахідки відреставрують та передадуть до музеїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили таємницю справжніх біблійних псалмів

На розкопках працюють археологи з Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України та Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка.

14 найстаріших тягарців для рибальської сітки знайшли в південнокорейському окрузі Чонсон. Їхній вік - майже 30 тис. років. Знаряддя виготовлені із вапняку. Їх знайшли під час розкопок у печері Маедун.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли багате дитяче поховання слов'янського племені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі