середа, 18 квітня 2018 12:05

Запускають роботу відкритого реєстру історичних пам'яток

Запускають роботу відкритого реєстру історичних пам'яток
У Дніпрі обговорили створення спеціального інтернет-порталу. Фото: adm.dp.gov.ua

18 квітня у світі відзначають Міжнародний день пам'яток і визначних місць, або День всесвітньої спадщини. Його запровадили 1983 року на Генеральній конференції ЮНЕСКО. В Україні з 1999-го відзначають День пам'яток історії та культури.

Напередодні у Дніпрі обговорили створення комп'ютерної програми для охорони нерухомих історичних пам'яток, повідомляє Дніпропетровська ОДА.

"Ми створимо масштабну комунікаційну платформу. Вона міститиме реєстр пам'яток історії та культури. Користуватись програмою зможуть і звичайні громадяни. Вони повідомлятимуть про необхідність звернути увагу на той чи інший об'єкт. Ми будемо встановлювати чіткі строки, в які відповідний орган має зреагувати на звернення користувача", – розповів начальник управління Міністерства культури України Олександр Єпіфанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Київради вимагають створити музей на Поштовій площі й припинити будівництво готелю на Андріївському

На порталі всі охочі зможуть власноруч розширювати реєстр пам'яток. Якщо заявку схвалять, то за об'єктом доглядатимуть та будуть захищати його.

У Нікопольському районі Дніпропетровської області "чорні археологи" спробували пограбувати Нечаєву могилу. Це найбільший скіфський курган в Україні. Місцеві жителі побачили на вершині кургану шахту і підняли тривогу в соціальних мережах.

Зараз ви читаєте новину «Запускають роботу відкритого реєстру історичних пам'яток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі