понеділок, 13 січня 2020 14:17

Взялися за декомунізацію "тачанки"

Взялися за декомунізацію "тачанки"
Українські повстанські загони використовували тачанки з кулеметами для боротьби із ворогами в період Української революції Фото: facebook.com/Andrej.Diachenko

В Українському Інституті Національної Пам'яті планують знести пам'ятник "Легендарна Тачанка", що знаходиться у Каховці Херсонської області.

"Днями виконком отримав лист з жорсткою вимогою знести Легендарну Тачанку. Інститут національної пам'яті вважає, що наймасштабніший памятник Херсонщини "символізує комуністичний тоталітарний режим" та підлягає негайній декомунізації. 16 січня я скликаю позачергову сесію, щоб захистити подальшу долю пам'ятника. Навіть не так. Долю не просто пам'ятника, а символу міста. Знесення Тачанки - вимога нового керівника УІНП, призначеного чинним президентом Зеленським і партією "Слуга народу". Тому паралельно я готую звернення до президента, губернатора Юрія Гусєва і нардепа Володимира Іванова", - повідомив у Facebook міський голова Каховки Андрій Дяченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського командира оголосили поза законом

Пам'ятник спорудили у 1967 році в Ленінграді на честь 50-річчя "Великої Жовтневої соціалістичної революції". Монумент присвячено боям на Каховському плацдармі в роки українсько-радянської війни. Тачанку широко використовували в українських степах, зокрема загони Нестора Махна. Припускають, що ідея обладнати транспорт кулеметом належить саме йому.

Зараз ви читаєте новину «Взялися за декомунізацію "тачанки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі