субота, 07 серпня 2021 08:20

Підірвали американські посольства

Підірвали американські посольства
Терористи Усами бен Ладена підірвали два американських посольства 1998-го. Фото: UA.News

В посольствах США в Кенії і Танзанії 7 серпня 1998-го прогриміли вибухи. Загинуло 298 людей і поранено близько 4 тис.

Після вибуху у нью-йоркському Центрі світової торгівлі 1993-го, США отримали дані, що ісламський діяч Усама Бен Ладен є організатором міжнародної терористичної організації. Влада Судану депортувала Бен Ладена. Він разом з послідовниками переїхав до Афганістану.

У восьму річницю перебування американських військ в Саудівській Аравії підірвали два американських посольства у Східній Африці. Найбільші жертви були в Найробі, де посольство розміщувалося в людному діловому кварталі. Загинуло 213 чоловік. В Дар-ес-Саламі загинуло 11 осіб і було поранено 85.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт 9/11: день, який змінив США

Президент Білл Клінтон розпорядився нанести ракетний удар по місцях можливого перебування терориста. 20 серпня 70 ракет були випущені по трьох тренувальних таборах в Афганістані. Ще 13 ракет пустилипо фармацевтичному заводу в Судані. Лідера терористів так і не вбили тоді.

2 травня 2011 року в Пакистані спецпризначенцями США було вбито лідера терористичної організації "Аль-Каїда" Усаму бен Ладена. Операція під кодовою назвою "Спис Нептуна" була санкціонована президентом США Бараком Обамою.

Після завершення атаки американці доставили тіло бен Ладена в Афганістан для ідентифікації і того ж дня з дотриманням мусульманських звичаїв поховали його в Аравійському морі. "Аль-Каїда" підтвердила смерть бен Ладена 6 травня, пообіцявши помститися за вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Підірвали американські посольства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі