Ексклюзиви
середа, 02 травня 2018 08:20

Усама бен Ладен прикривався дружиною, як живим щитом

Усама бен Ладен прикривався дружиною, як живим щитом
Усама бен Ладен. Фото: UA.News

2 травня 2011 року в Пакистані спецпризначенцями США було вбито лідера терористичної організації "Аль-Каїда" Усаму бен Ладена. Операція під кодовою назвою "Спис Нептуна" була санкціонована президентом США Бараком Обамою.

Усама Бен Ладен був лідером "Аль-Каїди" з часу заснування терористичної організації. Саме він фінансував афганських моджахедів. 1997 року Бен Ладен та друга людина в "Аль-Каїді" Айман аль-Завахірі перетворили її на організацію, яка наводить жах на світ. "Аль-Каїда" створює тренувальні табори, і боротьба, яку Бен Ладен веде проти західного впливу в мусульманському світі, стає боротьбою всіх войовничих джихадистів.

Теракти проводилися тільки з дозволу Центру. І вже за чотири роки, 11 вересня 2001 року, відбуваються найстрашніші теракти в історії США. У відеозверненні головний терорист оголошує: "З Божою допомогою кінець Америки наближається. І молю Бога прийняти цих молодих людей як мучеників. Вони зробили велику справу. Вони змусили нас, мусульман, пишатися, а Америці дали урок, який вона не забуде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗМІ проникла інформація про те, хто убив бен Ладена

Того ж року американські війська вторгаються до Афганістану, де починають боротьбу з "Аль-Каїдою" та Талібаном. Бен Ладен та його люди відступають на північ Пакистану.

З часу терактів 11 вересня 2001 про смерть Усами бен Ладена заявляли шість разів. Однак лише 2 травня 2011 року в результаті 4-годинної таємної спецоперації Усама бен Ладен був убитий членами спецпідрозділу військово-морських сил США у своєму домі в місті Абботтабад за 50 км від Ісламабаду. Разом з бен Ладеном були убиті один з його старших синів та загинула одна з чотирьох дружин, яку використали як живий щит.

Після завершення атаки американці доставили тіло бен Ладена в Афганістан для ідентифікації і того ж дня з дотриманням мусульманських звичаїв поховали його в Аравійському морі. "Аль-Каїда" підтвердила смерть бен Ладена 6 травня, пообіцявши помститися за вбивство.

Син покійного лідера "Аль-Каїди" Усами бен Ладена - Хамза пригрозив США у 2016 році. Свою погрозу він озвучив у 21-хвилинному аудіозверненні "Ми всі Усама". "Якщо ви думаєте, що за вчинений вами в Абботтабаді злочин не буде покарання, то ви дуже помиляєтеся", - сказав Хамза бен Ладен.

Зараз ви читаєте новину «Усама бен Ладен прикривався дружиною, як живим щитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути