вівторок, 26 лютого 2019 23:13

Встановили причину загибелі давньої імперії

Встановили причину загибелі давньої імперії
Люди поступово покинули місто Ангкор. Фото: realist.online

Найбільше давнє камбоджійський місто Ангкор не було покинуте жителями, а чисельність його населення поступово падала, що призвело до занепаду стародавнього мегаполісу.

Такі висновки зробила група дослідників з Університету Сіднея, повідомляє Phys.org.

Вчені вивчали елементи осадових порід з рову, що оточує Ангкор-Тхом. Археологам вдалося відстежити, як протягом тривалих періодів часу змінювалась інтенсивність землеробства жителів мегаполісу.

У перші десятиліття XIV століття сліди ерозії ґрунту і вирубки лісів, а також продуктів горіння зустрічалися все рідше. До кінця століття рів був покритий болотною рослинністю, що свідчить про те, що каналом перестали користуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція та по-дитячому щирі люди - українець розповів, як живе у Камбоджі

Таким чином, історики зрозуміли, що загибель Ангкор-Тхома не була викликана крахом інфраструктури або вторгненням армій Аютия - тайського держави, що існувала з 1351 по 1767 рік. Причиною зникнення стародавньої цивілізації став саме поступовий відтік міського населення.

Ангкор був центром кхмерської імперії, що проіснувала з IX по XV століття. Раніше вважалося, що міста були зруйновані через вплив агресивних сусідніх держав або в результаті демографічної катастрофи.

Французький мандрівник Анрі Муо виявив у джунглях Камбоджи 22 січня 1861 року храмовий комплекс Ангкор-Ват. Його збудували у XII столітті за часів короля Сурьявармана II. Ангкор-Ват дослівно перекладається як Місто-Храм.

Зараз ви читаєте новину «Встановили причину загибелі давньої імперії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі