понеділок, 27 квітня 2020 03:13

Визначили місце першої битви Ганнібала

Визначили місце першої битви Ганнібала
Ганнібалу вдалося підкорити іспанські племена. Фото: ukurier.gov.ua

В Іспанії археологи встановили місце першої успішної битви карфагенського полководця Ганнібала.

На полі у центральній частині країни, в 220 році до нашої ери армія Ганнібала розбила об'єднане військо місцевих племен, повідомляє Fox News.

До свого вторгнення в Італію Ганнібал командував 25-тисячною армією в Іспанії. Він бився з вождями олькадів, вакеїв і карпетанів. Підкорив їх владі Карфагена.

У 220 році до нашої ери армія Ганнібала поверталася на свою базу Карт Хадашт після завоювання міста Гельмантіка.

Військо перевозило багато трофеїв. Місцеві вожді вирішили цим скористатися та зібрали армію з 100 тис. воїнів. Ганнібал дізнався про це та уник відкритої битви. Він влаштував пастку і напав на ворога, коли той вбрід переходили через річку Таг. Суперників розбили і місцеві племена були остаточно підпорядковані Карфагену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З моря дістали давній якір із зображенням богині та ієрогліфами

Вчені довго сперечалися про те, де саме сталася ця битва. Сучасні дослідники доводять, що це місце знаходиться біля сучасного міста Дрієбес в провінції Гвадалахара. Тут знайшли доримську дорогу, яка перетинала річку Таг біля давнього поселення Карака.

У цій місцевості археологи виявили залишки структури правильної чотирикутної форми. Вчені вважають, що це була частина табору армії Ганнібала. Броди на річці Таг розташовані там, де вони були за часів Ганнібала.

На думку дослідників, саме в районі Дрієбес Ганнібал вміло розмістив свою 25-тисячну армію і 40 бойових слонів на оборонних позиціях, споруджених на березі річки Таг, що дозволило йому перемогти армію місцевих племен.

Показали спорядження воїна бронзового віку, виявлене 2016-го у долині річки Толленз на півночі Німеччини. Вважають, що майже 1,3 тис. років до н.е. на цьому місці відбулася велика битва.

Зараз ви читаєте новину «Визначили місце першої битви Ганнібала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі