середа, 16 вересня 2020 01:13

Відкрили пам'ятник міністру земельних справ УНР

Відкрили пам'ятник міністру земельних справ УНР
На Чернігівщині відкрили пам'ятник міністру УНР. Фото: istpravda.com.ua

12 вересня під час дня селища у Сосниці Чернігівської обл. відкрили пам'ятний знак на честь члена Української центральної ради, міністра уряду Української Народної Республіки Миколи Ковалевського.

"Знаково, що пам'ятний знак на честь вашого земляка Миколи Ковалевського встановлено спільними зусиллями краєзнавців, істориків, активістів громадських організацій та місцевої влади Сосницької селищної ради", - заявив Сергій Бутко, співробітник Північно-Східного відділу Українського інституту національної пам'яті, передає "Історична правда".

Ковалевський займався кооперацією, публіцистикою, досліджував національну політику СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд УНР передав повноваження президенту України

"Отже, маємо чудовий зразковий приклад реалізації положень статті 5 Закону України "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у XX столітті", яка стосується державної політики щодо відновлення, збереження та вшанування національної пам'яті про боротьбу та борців за вільну й незалежну Україну", - додав Бутко.

У Вінниці знайшли український військовий цвинтар Галицької армії та армії УНР 1919 року. Його знищила радянська влада. Виявили пошуковці меморіально-пошукового центру "Доля" на чолі зі Святославом Шереметом.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили пам'ятник міністру земельних справ УНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі