четвер, 10 серпня 2017 02:24

Вчені знайшли найбільшого динозавра, який існував на Землі

Вчені відкрили найбільшого довгошерстого довгошийого травоїдного динозавра, якого назвали титанозавр.

Його рештки знайшли в Аргентині, повідомляє independent.co.uk.

Гігант сягав 76 тон. Його вагу можна порівняти з сучасним космічним човном. Скам'янілість динозаврів знайдено на півдні Аргентини в 2012 році. Результати досліджень опублікували 8 серпня 2017 року в журналі Proceedings of the Royal Society B.

Дослідники назвали динозавра Patagotitan mayorum на честь регіону Патагонія, де його знайшли, а також використали грецьке слово titan, що значить "великий". Друге слово – mayorum – на честь фермерів, які дозволили вченим пожити в них під час дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На динозаврів полювала прадавня рептилія

"Ці динозаври жили приблизно 100 млн років тому, з огляду на рештки, які біля них знайшли. Вони сягали приблизно 37 м у довжину і 6 м в плечах", - сказав Дієго Пол з музею палеонтології Egidio Feruglio.

Макет скелета динозавра вже виставили в Американському музеї природної історії. Він настільки великий, що голова виходить у коридор музею в Нью-Йорку.

"Легендарний Тиранозавр рекс та інші м'ясоїдні мають вигляд карликів, коли ви ставите їх навпроти титанозавра. Це те саме, що поставити поряд слона з левом", - розповів Пол.

Астероїди часто перетинають орбіту Землі. Деякі з них несуть потенційну небезпеку через близькість орбіти до траєкторії Землі. Вони наближаються настільки близько, що можуть зіштовхнутися з нею.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли найбільшого динозавра, який існував на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі