четвер, 01 грудня 2016 16:05

Важливо вчасно жертвувати людьми - історик

Важливо вчасно жертвувати людьми - історик
фото: Сергій Старостенко

"У перспективі видно, що вчасно жертвувати людьми - вигідно. Потім матимеш 50 мільйонів. Не жертвуєш, домовляєшся, пересиджуєш - і вас уже 7 мільйонів, як болгар. Важливо бути адекватно агресивними", - вважає історик Ростислав Мартинюк.

8 років він прожив у Воронежі та Москві. Із Gazeta.ua поділився міркуваннями, чому потрібна і чим важлива сьогоднішня війна з Росією.

"Сміялися мої друзі. Коли я повернувся з Росії до Сум, там, крім УНА-УНСО, була одна потужна організація - Спілка української молоді. Подобалися мені тим, що називали речі своїми іменами. Я їм казав: "Знаєте, чого я до вас прийшов? Ви доведете до війни з Росією". Війна важлива. Вона опублічує факт багатьох війн, які Росія веде в інший спосіб, але ніколи не зізнається", - сказав історик.

Зокрема, він стверджує, що в Києві загострюється "мовна війна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У хати вимерлих українців масово заселялись росіяни - історик

"Русскіє кажуть: "Ха. Никакой войны нет. Это ты придумал. Какие глупости!" Русскіє не назвуть війною те, що є війною для них. Вони її просто ведуть. "Разве есть война на Донбассе? Вы же там сами стреляетесь". Їм важливо, щоб не був визнаний факт війни. Я не був на фронті, тому це, може, звучить аморально, але якщо говорити про історичні виміри українсько-російського конфлікту, то анексія Криму і бойові дії на Донбасі свідчать, що Росія змушена була оприлюднити факт, що вона з нами воювала гібридними способами з часів Богдана Хмельницького", - вважає Мартинюк.

Повне інтерв'ю читайте в найближчих номерах журналу "Країна" та стежте за анонсами на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Важливо вчасно жертвувати людьми - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі