пʼятниця, 17 липня 2020 03:13

У закинутому замку створять музей українського війська

У закинутому замку створять музей українського війська
У Леськівському замку створять музей. Фото: istpravda.com.ua

Верховна Рада звернулася до уряду щодо створення музею Історії українського війська

На пленарному засіданні народний депутат Антон Яценко звернувся до спікера Дмитра Разумкова та народних депутатів щодо розгляду проєкту постанови №3581 "Про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо необхідності збереження унікального ландшафтно-архітектурного комплексу "Садиба Даховських" та створення на його базі державного ландшафтно-паркового музею Історії Українського Війська". 335 депутатів проголосували за проєкт постанови, повідомляє "Історична правда".

Леськівський замок збудувала родина Даховських у ХІХ ст. Його територія більше 15 років перебуває на балансі Міністерства оборони України і ніяк не використовується. Замок зазнає руйнувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віртуальний музей Івана Франка з'явиться в Києві

"Завдяки цьому ми зможемо зберегти та відродити унікальну пам'ятку архітектури XIX століття – "Садибу Даховських". А також створимо найбільший за площею в Україні ландшафтно-парковий музей Історії українського війська. За допомогою існуючих музейних експонатів, історичної та сучасної військової техніки, озброєння буде відображено розвиток українського війська та армії від давніх часів до сьогодення. Таким чином, популяризуватиметься військова історія України та підвищуватиметься рівень військово-патріотичного виховання громадян", - заявив Яценко.

Реалізація цього проєкту може тривати близько 3 років.

У Києві, в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, 14 липня презентували картину французького художника ХVIII століття П'єра Луї Гудро "Закоханий погляд". Цього року її повернули до України зі США.

Зараз ви читаєте новину «У закинутому замку створять музей українського війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі