середа, 27 листопада 2019 23:13

В Україні знайшли могили польських військових

В Україні знайшли могили польських військових
У Львові виявили братню могилу. Фото: Zaxid.net

У Львові фахівці пошукової україно-польської групи виявили на території старого цвинтаря у районі Збоїщі братську могилу польських військових.

Знайшли тіла близько десяти вояків, повідомив керівник громадської організації "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" Любомир Горбач,повідомляє "Історична пам'ять".

"На те, що вони були солдатами польської армії і загинули у вересні 1939 року в обороні Львова від німецьких військ, вказують предмети, які ми знайшли під час розкопок. А це шолом, взуття, ґудзики. Останки виявили на глибині до двох метрів, розкопали могилу три на один метр. За словами очевидця, ця могила розміром 15 на три метри", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці і поляки спільно вшанували загиблих воїнів

Інститут Національної пам'яті Польщі звернеться до Міністерства культури, молоді та спорту України з проханням надати дозвіл на проведення ексгумаційних робіт.

У Львові починаються пошуки могил військових, які захищали місто від нацистів у вересні 1939 року. ТОВ "Українська пам'ять" спільно із спеціалістами Інституту національної пам'яті Польщі розпочали пошуково-земляні роботи на Збоїщах.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знайшли могили польських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі