вівторок, 11 травня 2021 01:13

У Польщі сквер назвали на честь українського генерала

У Польщі сквер назвали на честь українського генерала
У Гданську відкрили сквер імені Марка Безручка. Фото: istpravda.com.ua

У польському Гданську відкрили сквер імені генерала Марка Безручка.

Він був командиром шостої січової стрілецької дивізії Армії УНР. 1920 року під Замостем він стримав наступ більшовицької армії, повідомляє Посольство України у Польщі.

"Сьогоднішня подія є символічною, оскільки у травні 1920 року об'єднані військові сили Армії УНР та Війська Польського завдали перший вирішальний удар Червоній армії під Києвом, а їх перемогу 9 травня увінчав військовий парад на київському Хрещатику" - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли український військовий цвинтар, який знищила радянська влада

Посольство подякувало президентці Гданська Александрі Дулькевич, голові міської ради Агнєшці Овчарчак і депутатам ради та консулу України в Гданську Леву Захарчишину.

У польському місті Скерневиці Лодзького воєводства лідера Директорії УНР Симона Петлюру зобразили на монументі "Напередодні Варшавської битви". Пам'ятник присвячений підтримці Польщі іншими країнами під час польсько-радянської війни 1920 року.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі сквер назвали на честь українського генерала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі