понеділок, 19 листопада 2012 16:10

У Перу повернули 700-річну мумію дитини

У Перу повернули 700-річну мумію дитини
Фото: newstube.ru

У Перу повернули стародавню мумію, яку раніше потайки вивезли до сусідньої Болівії на продаж. Вважається, що її вік - не менше 700 років, і вона датується періодом до цивілізації інків.

Знахідка має всього 30 см у висоту і знаходиться в сидячій позі, загорнута в ковдру. Вчені припускають, що це мумія дворічної дитини. Поліція конфіскувала своєрідну культурну контрабанду, коли болівійка збиралася вивезти її в картонній коробці у Францію.

Повернення мумії в столиці Перу Лімі святкували на вищому рівні. Мумію виставили на загальний огляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У загубленому місті інків виявили нові знахідки

Пабло Гроу міністр культури Болівії заявив про цінності мумій для його народу і держави.

"Весь світ страждає, і країни Латинської Америки ще більше страждають від контрабанди культурної спадщини. Вони розпродають нашу історію, нашу культуру, розпродають спадщину наших предків", - сказав він в ефірі newstube.

Муміфіковані тіла періодично знаходять на території сучасного Перу. Так, в 2010 році на руїнах колишньої пераунской столиці - в окрузі Мірафлорес департаменту Ліма - археологи знайшли чотири мумії, вік яких оцінюється приблизно в 1600 років

Зараз ви читаєте новину «У Перу повернули 700-річну мумію дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі