понеділок, 10 травня 2021 01:13

У королівському палаці знайшли давній саркофаг

У королівському палаці знайшли давній саркофаг
У труні знайшли скелет дитини. Фото: thehistoryblog.com

У королівському палаці в Севільї на півдні Іспанії епохи виявили свинцевий саркофаг.

Археологи проводили реставраційні роботи під королівською каплицею готичного палацу. Раніше ніяких поховань там не знаходили, повідомляє The History Blog.

Всередині саркофагу знайшли дерев'яну труну з тілом дитини. Вчені встановили, що це була дівчинка зі світлим волоссям. На момент смерті їй було близько п'яти років.

Місце поховання вказує на її високий соціальний статус. При ній виявили шматки тканини і шкіри. Вони свідчать, що дитина була розкішно одягнена. Ґудзики були перламутровими. Але не було нічого, що б вказувало на особистість дівчинки.

Поряд з саркофагом було шість ящиків з невідомою землистою речовиною. Вік поховання визначать за допомогою радіовуглецевого датування. Попередньо експерти оцінили його по стилю саркофага. Він може бути з XIII-XIV ст.

Є теорія, що саркофаг помістили до склепу під час останньої реставрації у 1930-х роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії розкопали 66 римських таборів

"Ми не знайшли ніяких документів, які б підтверджували це. Однак свинцевий саркофаг був оточений кам'яною коробкою, яка була складена з повторно використаних матеріалів і цегли, скріплених цементом. Ці матеріали говорять нам про те, що кам'яну труну побудували в першій половині XX століття", - сказав археолог Мігель Анхель Табалес.

В Іспанії розкопали багате поховання бронзової доби. Дослідники припустили, що там поховали жінок, які керували Піренейським півостровом 1550 року до н. е. Поховання назвали одним з найрозкішніших у Європі.

Зараз ви читаєте новину «У королівському палаці знайшли давній саркофаг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі