четвер, 13 червня 2013 11:50

У Хакасії знайшли скам'янілі частинки рослин віком понад 400 мільйонів років

Автор: Фото: vk.com
 

У заповіднику "Хакаський" виявили знахідку, про яку мріє, напевно, кожен археолог. Камені гірського масиву Уйтаг зберігають багато секретів про часи, коли на Землі тільки зароджувалося життя. Тут знайшли скам'янілі залишки давніх рослин - лепідодендронів, яким близько 400 мільйонів років. Ці рослини населяли береги давнього океану, що омивав Хакасію, задовго до появи динозаврів, повідомляє "Комсомольська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадці знайшли істоту, яка була одночасно твариною і рослиною

До речі, зазвичай такі археологічні знахідки лежать під шарами ґрунту, і щоб до них дістатися потрібно докласти чимало зусиль. А ці скам'янілості покояться в гірському масиві Уйтаг, і розглянути їх можна неозброєним поглядом. І, за словами науковців, саме тому знахідка є цінною й цікавою. Вивчивши ці скам'янілості, можна буде більш повно уявити картину життя в цьому регіоні і на всій Землі зокрема в той далекий період.

Автор: Фото: newsfiber.com
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму знайшли рештки найстарішого в світі носорога (ВІДЕО)

Знайдені зразки ще цікаві й тим, що вони вкриті рубцями від опалого листя, а поверхня їхня нагадує шкіру змії або крокодила. Як відзначають фахівці, ці експонати будуть цікавими і школярам, і дорослим, які серйозно захоплюються історією і проводять науково-дослідні роботи в цій галузі.

Зараз ви читаєте новину «У Хакасії знайшли скам'янілі частинки рослин віком понад 400 мільйонів років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі