вівторок, 20 травня 2014 16:10

В Бахчисараї створять комплекс єднання культур трьох конфесій
1

Фото: e-crimea.info

Кримський історичний музей "Ларішес" у Бахчисараї ініціює створення комплексу єднання і згоди між різними конфесіями і культурами Криму.

За даними прес-служби музею, у Бахчисарайському районі Республіки Крим є місце, де на одній території сконцентровані пам'ятки, що представляють різні культури та історичні періоди загальної історії.

На відносно невеликій території розташовані святині трьох конфесій - православ'я, ісламу і караїзму: Свято-успенський православний монастир, мусульманські святі місця Газі-Мансур, караїмські кенаси Чуфут-Кале, Зинджирли-медресе, ханські мавзолеї і безліч інших архітектурних та історичних пам'яток.

Комплекс називатиметься "Кирк-Ер-Маріампіль". Створення комплексу передбачає відновлення існуючих пам'яток, проведення археологічних робіт на його території, відновлення ботанічного саду "Ашлама", що існував в XVI - XVIII ст., створення наукового центру з вивчення культури регіону, створення майданчика для проведення міжнародних культурних заходів.

Комплекс може бути створений на базі Бахчисарайського історико-культурного заповідника, Свято-успенського монастиря, Кримського історичного музею та місцевих органів самоврядування, за участю духовних управлінь і національно-культурних організацій.

Зараз ви читаєте новину «В Бахчисараї створять комплекс єднання культур трьох конфесій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі