пʼятниця, 27 березня 2015 13:53

В Аргентині археологи знайшли підземний бункер нацистів

В Аргентині археологи знайшли підземний бункер нацистів
Фото: scientificrussia.ru

Група аргентинських археологів під керівництвом Даніеля Шавелзона (Daniel Schavelzon) з університету Буенос-Айреса в ході обстеження руїн трьох будівель в районі Teyu Cuare на півночі Аргентини виявила близько двох тисяч різних предметів, які, найімовірніше, належали нацистам, що втікли з Німеччини після закінчення Другої світової війни.

Серед знахідок - німецькі монети періоду Другої світової війни та німецький фарфор. Більшість знахідок ще не вивчені до кінця, на це потрібно багато часу.

Раніше ці руїни вважали єзуїтськими поселеннями XVII-XVIII ст, тому жодних археологічних досліджень там не проводилося, поки недавно вчені не з'ясували, що три будівлі різко відрізняються від свого решти.

Дослідники припускають, що будівлі, які послужили притулком нацистів, були побудовані ближче до кінця війни на випадок втечі. Організували будівництво або спеціально відправлені з Німеччини люди, або прихильники нацистів в самій Аргентині. Втім, схоже, будівлі якщо і використовувалися за призначенням, то зовсім недовго, що й не дивно, враховуючи, що багато нацистських діячі жили в Аргентині практично не ховаючись.

Наприклад, Ейхман жив в Буенос-Айресі. До речі, зловили його завдяки вихвалянням сина, який носив справжнє прізвище батька (сам Адольф Ейхман за документами значився Рікардо Клементом). Юнак познайомився з дівчиною, яка, за іронією долі, виявилася єврейкою, і розповів їй про успіхи свого батька в Третьому рейху. Батько дівчини, Лотар Герман, дізнавшись, що його дочка познайомилася з юнаком на ім'я Ніколас Ейхман зі специфічними батьками, зробив логічний висновок.

Відомо, що в Аргентину втекло багато високопоставлених нацистів. Серед них, наприклад, Джозеф Менгеле, "ангел смерті" Аушвіца, і Адольф Ейхман, один з організаторів Голокосту, схоплений в 1960 році і відправлений до Ізраїлю, де він був засуджений і повішений. Існувала навіть версія про те, що Гітлер разом з дружиною, насправді, також втік до Аргентини.

Зараз ви читаєте новину «В Аргентині археологи знайшли підземний бункер нацистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі