четвер, 18 лютого 2021 11:33

В аеропорту викрали мішки з діамантами

В аеропорту викрали мішки з діамантами
З аеропорту Бельгії викрали діаманти. Організаторів злочину досі не знайшли. Фото: wikimedia.org

18 лютого 2013 року озброєні люди в ​​масках на автомобілях з поліцейським маркуванням викрали діаманти на близько $50 млн в аеропорту бельгійського Брюсселя. Винесли з літака Fokker 100, який мав летіти до Швейцарії. Пограбували без жодного пострілу.

Перед пограбуванням 8 злочинців сховались на будівельному майданчику біля аеропорту. Вони мали з собою автомати Калашникова. Одягнулися в форму поліції. Заїхали в аеропорт на декількох автомобілях. Дісталися до літака, де вантажили дорогоцінні камені.

Злочинці зупинили пілотів і транспортну охорону. Погрожували зброєю, але не використовували її. Грабіжники завантажили у свої машини 130 мішків і втекли. Але поспіхом залишили після себе частину дорогоцінностей. На все пограбування пішло близько 20 хв. Пасажири літака не знали про подію.

У травні 2013 року 31 особу арештовували за підозрою у вчиненні викрадення. Частину діамантів змогли повернути. Арештувати злочинців змогли в результаті помилок, допущених при спробі продати вкрадене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грабіжники ненароком викликали поліцію під час пограбування

Швейцарський агент з нерухомості Паскаль Понт отримав великий мішок з діамантами від свого друга Марка Бертольда, дилера розкішних автомобілів з Франції. Його автомобіль виявили неподалік від пограбування. Понта допитали та дослідили його телефонні дзвінки. Поліція виявила, що він без успіху намагався продати камені.

Бертольд визнав, що отримав діаманти. Але заперечував причетність до викрадення.

У червні 2019-го суд Брюсселя засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу за те, що він був співучасником у грабежі, за участь у злочинній організації та відмиванні грошей.

Однак суд не визнав його організатором пограбування. Експерти вважали, що пограбування організували працівники аеропорту. Справжніх організаторів досі не знайшли.

17 січня 1950-го 11 осіб вкрали понад $2 млн, це $29 млн на сьогодні, із депо броньованих автомобілів Brink в Бостоні. Це був практично ідеальний злочин. Винних не спіймали до січня 1956 року. Забракло кілька днів до закінчення терміну давності злочину.

Зараз ви читаєте новину «В аеропорту викрали мішки з діамантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі