пʼятниця, 03 липня 2015 11:46

У Пальмірі терористи знищили статую лева, якій було 2 тисячі років

У Пальмірі терористи знищили статую лева, якій було 2 тисячі років
Фото: informator.net.ua

Бойовики ІДІЛ знищили знамениту старовинну статую лева аль-Лат, якв датується першим століттям до нашої ери і розташовувалася поряд з музеєм в сирійській Пальмірі, передає "Дзеркало тижня" з посиланням на Le Figaro.

"Бойовики ІД в суботу знищили статую лева аль-Лат, унікальний пам'ятник заввишки три метри і вагою 15 тонн. Це найсерйозніший злочин проти спадщини Пальміри", - повідомив керівник відділу музеїв та старожитностей міністерства культури Сирії професор Маамун Абделькарім. Він додав, що для захисту статуї від військових дій її покрили металевими пластинами і мішками з піском, проте "ми не могли уявити, що ІД прийде в місто, щоб знищити його". Вапнякову статую в 1977 році виявили польські археологи в храмі аль-Лат, присвяченому давньоарабській богині неба і дощу. Бойовики ІДІЛ також розмістили фотографії, на яких видно, як вони знищують кілька інших статуй з Пальміри в Алеппо.

Руїни давніх споруд Пальміри, захопленої бойовиками ІД раніше в травні, були визнані ЮНЕСКО пам'ятником всесвітньої спадщини, тому світова громадськість побоювалася того, що в Сирії може повторитися ситуація, яка сталася в Іраку, де ісламські терористи знищили безліч стародавніх об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «У Пальмірі терористи знищили статую лева, якій було 2 тисячі років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі