понеділок, 05 жовтня 2015 12:00

У Пальмірі бойовики підірвали Тріумфальну арку

У Пальмірі бойовики підірвали Тріумфальну арку
Фото: www.hromadske.tv

Бойовики угрупування Ісламська держава підірвали Тріумфальну арку епохи Стародавнього Риму в місті Пальміра. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на сирійське державне агентство з охорони давніх пам'яток.

Для руйнування античної арки терористи використовували велику кількість вибухівки, повідомляють ліванські ЗМІ.

За даними істориків, зведена у II столітті нашої ери арка символізувала одну з перемог римського імперського війська. Вона розташовувалася на головній торговій вулиці. Висота головного зводу становила 20 метрів.

Раніше бойовики вже підірвали два храми на території об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 1 вересня ООН підтвердила інформацію про руйнування античного храму Бела, а тижнем раніше ЗМІ повідомили про вибух храму Баал-Шаміна. 4 вересня бойовики ІДІЛ підірвали в Пальмірі три похоронні вежі, які були зведені в період з 103 по 44 рік до нашої ери.

19 серпня з'явилася інформація про те, що бойовики стратили на центральній площі стародавнього міста головного доглядача Пальміри Халеда Асаада.

Бойовики Ісламської держави захопили Пальміру в середині травня.

Пальміра - пам'ятник Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в місті розташовані пам'ятки архітектури І та ІІ століття нашої ери: більше тисячі колон, римський акведук, понад 500 гробниць. До початку конфлікту в Сирії Пальміру щорічно відвідували більше 150 тисяч туристів.

Керівництво ЮНЕСКО назвало втрати стародавніх монументів трагедією для всього людства.

Зараз ви читаєте новину «У Пальмірі бойовики підірвали Тріумфальну арку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі