пʼятниця, 10 травня 2019 08:21

У морі стався землетрус, який докотився до Європи

У морі стався землетрус, який докотився до Європи
Землетрус в Греції. Фото: newsone.ua

Землетрус силою 4,7 бали за шкалою Ріхтера відбувся в Греції 10 травня 2006 року.

Епіцентр землетрусу знаходився у морі на південний схід від о. Кефалонія, за 300 км на північний захід від Афін. Через значну глибину у морі землетрус не завдав шкоди і не призвів до жертв.

З усіх європейських країн Греція є сейсмічно активним районом: більше половини всіх землетрусів на континенті відбувається на її території. П'яту частину Греції становлять острова - близько 2 тис. Серйозні землетруси досить рідкісні, а якщо незначні поштовхи фіксуються десь на маленьких островах, ніхто особливої ​​уваги не ця не звертає - в першу чергу, самі жителі Греції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землетрус зруйнував центр столиці

Геологи і сейсмологи пояснюють підземні поштовхи, час від часу турбують південну частину країни, впливом тектонічного розлому, що тягнеться від Західної Греції до острова Родос.

Довгостроковими прогнозами землетрусів займається геофізична лабораторія Університету Аристотеля в Салоніках. Грецький інститут геодинаміки розробляє і впроваджує нові програми реєстрації сейсмічних даних.

В столиці Узбекистану відбулося найбільш руйнівний в сучасній історії землетрус із силою 8 балів за шкалою Ріхтера 26 квітня 1966 року. Численних людських жертв дивом вдалося уникнути, але вся центральна частина Ташкента виявилася в руїнах.

Зараз ви читаєте новину «У морі стався землетрус, який докотився до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі