пʼятниця, 17 жовтня 2014 13:11

У Ізраїлі знайшли найдавніше святилище язичницького бога
3

Загальний вигляд розкопу
Фото: naked-science.ru
Ваал. ІІ тис. до н.е. Лувр.
Стела зі зображенням Баала. ІІ тис. до н.е. Угарит. Лувр.

Під час розкопок на Святій Земля група археологів виявила приміщення, де, ймовірно, поклонялися язичницькому богу. Про свою знахідку дослідники повідомили на конференції Європейської асоціації археологів в Стамбулі.

Розміри будівлі становлять приблизно 16x16 метрів. Тут археологи знайшли амулети у вигляді жуків (скарабеїв), фрагменти масок, амфори різних розмірів, а також з'єднані один з одним кубки, призначення яких поки що точно невідомо.

Археологи припускають, що знайдене приміщення було храмом, присвяченим якомусь язичницькому божеству. На користь версії про храм говорять залишки жертвопринесень на кшталт обгорілих кісток тварин. Сполучені кубки тут могли використовувати з ритуальною метою.

Найвірогідніше, на думку дослідників, у храмі поклонялися семітському богові-громовержцеві Ваалу, який водночас був і богом родючості, що було особливо важливо для людей тих часів. Як відомо з Біблії, культ Ваала був поширеним серед ізраїльтян, проте поступово був витіснений культом єдиного бога Ягве.

Зараз ви читаєте новину «У Ізраїлі знайшли найдавніше святилище язичницького бога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі