четвер, 31 серпня 2017 23:13

У Грузії знайшли могилу середньовічного короля

У Грузії знайшли могилу середньовічного короля
Король правив східною Грузією у ХІ ст. Фото: Ancient Origin

У Грузії виявили могилу могили короля Квіріка III.

Відкриття зробили під час реставраційних робіт у Свято-Іоанно-Христительському монастирі в селі Калаурі на муніципалітеті Гурджаані у східній Грузії, повідомляє Agenda.ge.

З епітафії стало відомо, що це поховання короля Квіріка III, також відомого, як Квірик Великий. Він правив царством Кахеті-Ореті у XI столітті.

Текст епітафії написано шрифтом асоматрурі. Він використовуються для грузинської мови. Зараз шрифт вважається застарілим і використовується лише в релігійних текстах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Польська піраміда" 6 тис. років має незмінний вигляд

Квірик III керував царством Кахеті-Ерети у східній Грузії з 1014 по 1037 роки. Він успішно об'єднував феодальні царства Кахеті та Ореті.

Регіон процвітав під час його правління. Квірик III заснував свою столицю в Тельваді, збудував палац у Бодаджі. Захищав країну від різних загарбників, у тому числі від Візантійської імперії. Царя в кінцевому підсумку вбив раб аланського царя Урдуре, який намагався завоювати грузинське царство.

Кахети-Ореті існувала після смерті царя до 1104 року, коли король Давид IV з'єднав його з об'єднаним грузинським королівством.

Могила Квіріка III побудована з каменю і розташована в південній частині монастиря ІХ століття. Монастирський комплекс 9-го століття розташований в лісі за межами селища Калаурі.

Рештки чоловіка і жінки, яка лежить впритул до нього, знайшли грецькі археологи в легендарній печері Алепотріпа (Лисяча нора). Вона є прообразом царства Аїда - царства мертвих. Пара лежала на боці, і чоловічий скелет тримав в обіймах жіночий.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії знайшли могилу середньовічного короля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі