вівторок, 04 травня 2021 01:13

У чотирьох закарпатських замків з'явився власник

У чотирьох закарпатських замків з'явився власник
Древні замки Закарпаття перейшли у власність обласної ради. Фото: IGotoWorld.com

Замки у Середньому Ужгородського району, Виноградові, Королеві та Квасовому Берегівського району перейшли на баланс Закарпатської обласної ради.

У лютому цього року створили відповідну робочу групу. Вона займалась вивченням правового статусу і фактичного стану пам'яток культурної спадщини, написав у Facebook перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета.

"Ми підготувати відповідні проєкти рішень, узгодили їх з головами відповідних громад. Розглянули на комісіях обласної ради і 25 лютого проголосували на пленарному засіданні ради, прийнявши ці об'єкти у власність. Після цього рішення комунальною установою "Управління спільною власністю територіальних громад" Закарпатської обласної ради було здійснено ряд заходів. І от є результат. Чотири закарпатські замки в Середньому, Виноградові, Королеві та Квасові, які є пам'ятками національного значення мають власника – Закарпатську обласну раду", - вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продається замок на віддаленому острові

Це рішення дасть можливість фінансувати чи співфінансувати реставраційні чи консерваційні роботи на цих замках, аби вберегти їх від руйнації.

Опублікували фото Свірзького замку у Перемишлянському районі Львівської області 1915 року. Раніше ці світлини не були відомі загалу. Фото зберігаються в фондах Державної бібліотеки Польщі.

Зараз ви читаєте новину «У чотирьох закарпатських замків з'явився власник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі