вівторок, 31 жовтня 2017 23:13

У центрі Львова знайшли залишки княжого замку

У центрі Львова знайшли залишки княжого замку
Замок належав князю Леву. Фото: "День"

На території "вернісажу" в центрі Львова археологи виявили залишки муру Низького замку.

Замок належав князю Леву, сину засновника міста Данила Галицького, передає "Укрінформ".

"Перша згадка про Нижній замок датована 1292 роком. Його за два десятки років до того звів син Данила Галицького Лев. А згодом переніс туди княжий двір з Високого замку, де дошкуляли потужні вітри. Спочатку замок був дерев'яним, а потім його звели з каменю та цегли. Всередині був палац, каплиця святої Катерини з дерев'яною дзвіницею, а також судові та архівні приміщення і в'язниця. Однак досі історики не знали точно, де саме були розташовані ці споруди. Відповідь на це питання і мають дати розкопки", - розповів працівник Рятівної археологічної служби Микола Шніцар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацистські каски знайшли на території "Тюрми на Лонцького"

Археологам уперше вдалося знайти мур. Стіна простягається на схід. Копати в тому напрямку заважає забудова. Продовжать розкопки на півночі. Шукатимуть церкву Св. Катерини.

Про Низький замок відомо мало. Він стояв у долині річки Полтва, яка зараз тече під землею. Замок багато разів горів. На його місці розбили торгову площу.

У центрі Львова на площі Теодора археологи відкопали ліпнені та кружальні горщики й миски ІІІ-ІV ст. Знахідки належать до черняхівської культури — історичного утворення першої половини І тис. н. е. на південному сході Європи. Люди того часу займалися хліборобством та скотарством.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Львова знайшли залишки княжого замку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі