четвер, 11 червня 2015 13:35

Турки реконструюють галеру часів Римської імперії

Турки реконструюють галеру часів Римської імперії
Фото: gursesintour.com

Університет Анкари заявив про намір відтворити з максимально можливою деталізацією римську пристань, яка знаходилася на узбережжі Егейського моря на території сучасної турецької провінції Ізмір близько 2 тисячтоліть тому.

Глава Центру досліджень і використання підводної археології Університету Анкари пан Хайат Ерканал розповів у нещодавньому інтерв'ю турецьким ЗМІ, що на давньоримській пристані знаходитимуться два човни, характерні для того періоду, доки, катапульти та підсобні будівлі.

Що стосується комерційної окупності проекту, то Хайат Ерканал заявив, що після технічної реалізації проекту, на 2-тисячолітній пристані буде відкрита можливість морських прогулянок на римських галерах для турецьких і зарубіжних туристів.

"Ми побудуємо два човни з епохи ранньої Римської Імперії. Як тільки роботи будуть завершені, ми відкриємо пристань для відвідувань туристів. Гості зможуть здійснити тур на справжніх давньоримських човнах", - розповів про плани пан Ерканал.

Зараз ви читаєте новину «Турки реконструюють галеру часів Римської імперії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі