четвер, 30 січня 2020 03:13

Створили віртуальний тур давньою синагогою

Створили віртуальний тур давньою синагогою
Створили тур синагогою в Дрогобичі. Фото: istpravda.com.ua

Створили 3D-тур синагогою у Дрогобичі на Львівщині.

У синагозі проводять екскурсії для туристів, але вона не постійно відчинена, повідомив керівник туристично-інформаційного центру Дрогобича Ігор Чава, передає Укрінформ.

"Ми працюємо у всьому світі й нещодавно вийшли на український ринок. На Львівщині це перший об'єкт, який ми відсканували. Я сам з Дрогобича і знаю, що синагога є цінною пам'яткою архітектури. Тому це такий внесок у розвиток міста", - розповів представник компанії, яка створила візуалізацію, Олег Роїк.

Фахівці оцифрували близько 900 кв.м синагоги. Зробили це безкоштовно.

Онлайн-тур доступний за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестують проти забудови території знищеної синагоги

Дрогобицька хоральна синагога є однією з найбільших у Європі. Її збудували у 1842-1865 роках у стилі віденської сецесії. Під час Другої світової війни використовувалась як склад та магазин. У 90-ті роки занедбану синагогу повернули єврейській громаді. Реконструкція пам'ятки тривала близько 7 років. У червні 2018 року її відкрили.

"Наша громада маленька, збирається зазвичай на великі свята. Тобто одночасно це синагога і туристичний об'єкт", — розповів представник єврейської громади Дрогобича Леонід Ґольберґ.

Масове поховання жертв НКВС виявили у Дрогобичі на Львівщині. Експерти меморіально-пошукового центру "Доля" проводили розкопки на території саду біля колишньої тюрми НКВС.

Зараз ви читаєте новину «Створили віртуальний тур давньою синагогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі