понеділок, 12 липня 2021 22:22

"Скривджене старече бубніння" - Путін написав статтю про історію України

"Скривджене старече бубніння" - Путін написав статтю про історію України
У своїй статті Путін спробував виправдати окупацію Криму. Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін написав статтю з історії України.

Текст під назвою "Про історичну єдність росіян та українців" опублікували на офіційному сайті Кремля російською та українською мовами.

Путін описав часи Київської Русі та хана Батия. Згадав Куликовську битву, Велике Князівство Литовське, Річ Посполиту, Переяславську раду, Північну війну зі Швецією, гетьмана Івана Мазепу, УНР та СРСР. Завершив Євромайданом та Мінськими домовленостями. Його роздратувало здобуття автокефалії українською церквою. Назвав це ударом по "духовній єдності".

Намагається довести, що росіяни та українці - "один народ, єдине ціле" та належать до "одного історичного і духовного простору". Путін звинуватив ЄС та США у підштовхуванні Києва до того, "щоб згорнути економічну співпрацю з Росією".

Путін вважає, що республіки-засновники СРСР після анулювання союзного договору 1922 року, повинні повернутися в ті межі, в яких вони вступили до складу Союзу. Таким чином спробував виправдати окупацію Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін назвав Петлюру нацистом та антисемітом

"До складу СРСР Україна 1922 року входила без Криму, але зате з Таганрогом, Кам'янському, Гуково, і значним шматком сучасної Ростовської області. Ця земля тоді входила до складу Донецької губернії УРСР. І якщо вже "великий історик" вирішив згадати про кордони 1922 року, так нехай повертає Таганрог з Шахтами і Новошахтинським. Ну а взагалі, звичайно, все це скривджене старече бубніння про те, що 30 років тому щось не так поділили, не має ніякого сенсу. Україна має міжнародне визнання в межах 1991 року. І будь-які територіальні претензії, висунуті нам зараз - є агресія і фашизм", - прокоментував цей момент журналіст Денис Казанський у Facebook.

Президент Росії Володимир Путін 30 червня під час прямої лінії назвав українців і росіян "одним народом". Його спитали, чому Україна не входить у список недружніх для Росії країн. "Я не вважаю український народ недружнім. Українці й росіяни – один великий народ", - відповів.

Зараз ви читаєте новину «"Скривджене старече бубніння" - Путін написав статтю про історію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі