середа, 19 грудня 2012 10:47

Скарб виявили в гаражі померлого бідного пенсіонера в США

Автор: Фото: news.mail.ru
 

Кончину непримітного самотнього пенсіонера Вальтера Самашка в містечку Карсон-Сіті, штат Невада, помітили не відразу, а коли спецкоманда прибула на прибирання його житла, то виявила в гаражі скарб, повідомляє Associated Press

Тисячі золотих монет загальною вартістю майже в 7,5 мільйонів доларів зберігалися в ящиках з-під патронів. Клад став несподіваним і для жителів Карсон-Сіті, що знали покійного як скромну небагату людину, яка в минулому підміняла у місцевій школі вчителів, що захворіли. Він вів украй замкнений спосіб життя. Місцевій владі насилу вдалося відшукати спадкоємця скарбу - двоюрідну сестру Самашка, яка була також невимовно здивована багатству, перепалому від бідного родича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідкісну монету із зображенням тирана знайшли в Британії

Як можна зрозуміти зі збережених квитанцій, щонайменше з 60-х років ранішепомерла матір покійного щомісяця купувала золоті монети американського, австрійського і мексиканського карбування.

"Вони не були колекціонерами монет, вони були інвесторами", - кажуть мешканці Карсон-Сіті. З урахуванням зростання ціни тройської унції вкладення сімейства багаторазово збільшилися з роками. На рахунку ж самого Самашка було всього лише 1,2 тисячі доларів, і місцева влада губиться в здогадах, на які кошти він жив??.

Зараз ви читаєте новину «Скарб виявили в гаражі померлого бідного пенсіонера в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі