вівторок, 30 липня 2019 16:39

Розкопали ями з відрубаними руками

Автор: dialogs.org.ua
  У Єгипті знайшли жертовник із людськими руками
У Єгипті знайшли жертовник із людськими руками

Археологи виявили ями з відрубаними руками без скелетів у колишній столиці древнього Єгипту Аварісі. Їх знайшли у палаці фараона Хаяна Гіксоського. У XVIII - XVI ст. до н.е. західноазійський народ гіксосів захопив Північній Єгипет.

Ями знаходилися у зовнішній частині палацу та за тронним залом. Археологи звернули увагу, що деякі руки належали великим чоловікам. За давніми легендами, Стародавній Єгипет населяли велетні. Проте більшість із них мають звичайний розмір, повідомляють Діалоги.

Ймовірно, руки використовували у церемоніальній практиці. Єгипетські воїни відрубали їх своїм убитим ворогам і за грошову винагороду віддавали командирам. Цей обряд зображений у давньоєгипетському мистецтві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли давні талісмани, що допомагали завагітніти

Автор: dialogs.org.ua
  Єгиптяни складають руки убитих ворогів. Зображення на стінах храмів.
Єгиптяни складають руки убитих ворогів. Зображення на стінах храмів.
В мережі показали фото давньоєгипетських мумій. Усі вони були представлені в Єгипетському музеї в Каїрі. Добірка належить британському єгиптологу та антропологу Графтону Еліоту Сміту, який вніс мумії до свого каталога 1912-го.
Зараз ви читаєте новину «Розкопали ями з відрубаними руками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі