вівторок, 07 вересня 2021 14:22

Продавці обважували 2,7 тис. років тому - артефакт

У Єрусалимі в північній частині міста Давида археологи знайшли давню вагу. Її використовували для шахрайства під час торгових операцій щонайменше 2,7 тис. років тому.

Виготовлена із твердого вапняку вага лежала біля основи Західної стіни. Мала 14 мм у діаметрі та 12 мм заввишки. Поверхню предмета прикрашали зображення, які свідчили про те, що важила два ґери - 0,944 г. Однак вимірювання ваги показало, що вона важить приблизно 3,6 г - утричі більше, пише The Jerusalem Post.

Автор: ELIYAHU YANAI/CITY OF DAVID
  Позначка означала, що вага важить два ґери
Позначка означала, що вага важить два ґери

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали дорогу, збудовану біблійним героєм

Учені пояснили, що з допомогою таких предметів у крамницях чи на ринках обманювали людей.

Цей вид шахрайства детально описаний у Старому Заповіті, де піддається різкій критиці як небогоугодна справа.

"У вас мають бути точні й чесні ваги й міри. Щоб ви могли довго жити на землі, яку Господь, Бог ваш, дає вам. Бо Господь, Бог ваш, ненавидить будь-кого, хто робить погані речі, будь-кого, хто діє нечесно", - написано у Второзаконні.

Нещодавно археологи виявили в Ізраїлі кістяний наконечник стріли. Його міг випустити захисник стародавнього міста Гат під час останнього бою, описаного в Біблії.

У Біблії вказали, що цар Азаїл правил царством Арам приблизно з 842 році до н. е. Він завоював Гат перед походом на Єрусалим.

Зараз ви читаєте новину «Продавці обважували 2,7 тис. років тому - артефакт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі