пʼятниця, 21 червня 2013 11:25

Прекрасні розписи охороняли спокій китайського воїна

Автор: Фото: argumentiru.com
 

Китайські археологи в 330 кілометрах від Пекіна, в місті Шуозу знайшли стародавнє поховання воєначальника у формі теперішнього храму, вкритого чудовими розписами і картинами життя стародавніх китайців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пустелі знайшли буддистський храм віком 1,5 тисячі років

Поховання займає площу близько 80 кв. метрів, і за формою нагадує заул для боулінгу - могили знаходяться біля протилежної від входу стіні. Могилі близько 1500 років, в ній були поховані воєначальник і його дружина. На жаль, могила була розграбована задовго до того, як її виявили археологи, і всі цінності зникли, однак розписи на стінах чудово збереглися.

Двері в гробницю охороняють охоронці в чудових, яскравих шатах - фарби не вицвіли за століття. На стіні могили зображені сцени з життя покійних - чоловік і дружина весело бенкетують за розкішним столом, дивовижні музиканти розважають учасників бенкету - вони грають на чомусь на зразок арфи і дивних дудках. Музикантам допомагають жінки з давніми зачісками, які отримали назву "птах, що летить".

Автор: Фото: argumentiru.com
  Зображення зоряного неба
Зображення зоряного неба

На іншій сцені зображено рудого коня, що готовий прийняти вершника, візок, який тягне бик, чоловіки з кучерявим бородами, можливо, іноземці, які управляють биком. Вчені припускають, що це щось на зразок раю в поданні древніх китайців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї виявили гігантську скульптуру невідомої тварини

Виявилося в могилі і небо з зірками та астрологічними сузір'ями, Чумацький шлях у вигляді Срібної річки. Китайський археолог Лю Ян, який знайшов поховання, впевнений, що похований в ньому воїн служив однією з китайських династій, що боролися за владу в той час - династії Кі. Вона правила в період з 550 по 577 рік, але була повалена династією Жи.

Зараз ви читаєте новину «Прекрасні розписи охороняли спокій китайського воїна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі