понеділок, 12 серпня 2019 15:18

Під церквою знайшли чашку зі срібними монетами XVII ст.

Археологи виявили скарб із 1000 монет під алтарем церкви апостола Андрія Первозванного в місті Барчево, Польща. Вони знаходились всередині та навколо керамічної посудини.

В основному це польські срібні монети XVII ст. номіналом 1, 3 і 6 грошів. Вони прикрашені портретом короля Речі Посполитої Сигізмунда III Вази, повідомляє The History Blog.

Також поруч із польськими монетами знайшли пруські шилінги. Їх випустили спеціально для принца Георга Гогенцоллерна, який був одночасно пруським князем і польським феодалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У монастирі викопали скарб

Монети сильно пошкоджені. Це свідчить про те, що вони перебували в обігу значний проміжок часу. На одній із монет був отвір. Ймовірно, її носили на шиї.

Місто Вартберг - тепер Барчево належало Прусії та увійшло до складу Польського Королівства 1466-го. У часи постійних воєн католицький монастир вважався найбезпечнішим місцем у місті. Археологи переконані, що монети заховали самі ченці з невідомих причин.

Автор: thehistoryblog.com
  У Польщі знайшли скарб срібних монет XVII ст.
У Польщі знайшли скарб срібних монет XVII ст.
У центральній Польщі археологи виявили руїни городища XIV ст., поблизу якого зараз розташовано місто Барчево. Знахідку вчені назвали Вармінські Помпеї.

700 років тому тому це поселення носило німецьку назву Вартенберг і розташовувалося між озером Вадонг і річкою Ожехувка в Вармінсько-Мазурському воєводстві сьогоднішньої Польщі.
Зараз ви читаєте новину «Під церквою знайшли чашку зі срібними монетами XVII ст.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі