вівторок, 25 травня 2021 01:13

Перепоховали невідомих бійців УПА
5

Повстанців поховали у братній могилі
Фото: photo-lviv.in.ua
Повстанців поховали у братній могилі
Повстанців поховали у братній могилі
Повстанців поховали у братній могилі
Повстанців поховали у братній могилі

22 травня 2021 року урочисто перепоховали останки трьох невідомих воїнів Української повстанської армії.

Їх виявила експедиція меморіально-пошукового центру "Доля" 2020 року. Перепоховали у братській могилі вояків УПА на сільському кладовищі в селі Стрілки Бібрської міської ради Львівської області, повідомляють "Фотографії старого Львова".

"Наші експедиції відбувалися в Романівських лісах, у місцях жорстоких боїв між військами НКВД та військами УПА. За історичними даними та за свідченням мешканців, у цих теренах загинуло значно більше повстанців, але зараз вдалося відшукати трьох. Фахівці комунального підприємства Львівської обласної ради меморіально-пошуковий центр "Доля" взяли зразки аналізів ДНК для того, щоб у перспективі мати шанс ідентифікувати воїнів Української повстанської армії", – розповів голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перепоховали 428 жертв політичних репресій

На перепохованні були присутні депутати Львівської обласної ради, громадськість, духовенство та почесна варта.

Стали відомі імена 10 воїнів дивізії "Галичина", які загинули під час Другої світової війни. Ідентифікаційні жетони розшифрували у Німецькому службовому архіві.

Зараз ви читаєте новину «Перепоховали невідомих бійців УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі