понеділок, 16 травня 2016 16:00

"Пам'ять про події 1944 року повинна жити"- волонтерка

"Пам'ять про події 1944 року повинна жити"- волонтерка

17 травня о 17:00 в Українському кризовому медіа-центрі (Український дім – м. Київ; вул. Хрещатик, 2) розпочнеться фотовиставка "Депортація кримських татар. Злочин вустами очевидців".

У проекті представлено 10 портретів свідків трагедії кримських татар у 1944 році та їхні історії-спогади. Ідея проекту належить Зейнеп Ташевій – активістці, волонтеру громадської організації "КримSOS". Повідомляє ART UKRAINE.

"Пам'ять про події 1944 року повинна жити. Ми розуміємо, що кожного року залишається все менше і менше свідків страшної трагедії, яка постукала у двері кожної кримськотатарської сім'ї вранці 18 травня. Тому проект "Депортація кримських татар. Злочин вустами очевидців" в першу чергу – це пам'ять, а також нагадування про те, що ми повернемось додому. Неодмінно", – говорить Таміла Ташева, співзасновниця та координаторка громадської ініціативи "КримSOS".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мексиканка запропонувала замість пам'ятника Леніна власний проект

Виставку "Депортація кримських татар. Злочин вустами очевидців" можна буде відвідати до 24 травня з 10:00 до 18:00.

Нагадуємо, що 19 травня о 19:00 в Музеї історії Києва (вул. Богдана Хмельницького 7, 3-й поверх) відбудеться презентація енциклопедії української культури Ukraine. The Best.

Зараз ви читаєте новину «"Пам'ять про події 1944 року повинна жити"- волонтерка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua