вівторок, 26 лютого 2019 08:21

Німецька авіація занепала через нестачу пілотів

Німецька авіація занепала через нестачу пілотів
Авіація Люфтваффе. Фото: worldofwarplanes

Канцлер Німеччини Адольф Гітлер 26 лютого 1935 року підписав секретний декрет про заснування Люфтваффе - військово-повітряних сил Німеччини. Вони мали стати третьою складовою нової німецької збройних сил - після армії і флоту.

Керівником Люфтваффе призначався Генріх Герінг - льотчик-ас, герой Першої Світової війни і високопоставлений діяч Нацистської партії. З моменту створення міністерства авіації на чолі з Герінгом, Люфтваффе посідає привілейоване становище у системі військових сил фашистської Німеччини. У порівнянні з наземними військами та ВМФ вона користувалась широкою автономією при вирішенні усіх питань.

Згідно з його наказами, ВПС Німеччини за найкоротший термін мали зрости у 5 разів. Підготовка Люфтваффе до нової війни йшла повним ходом, формувались нові ескадрильї, з училищ випускались нові загони пілотів, вихованих у дусі расистської ідеології та взяття реваншу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півтисячі бомбардувальників за ніч вщент знищили місто

На початку Другої Світової війни німецькі парашутні війська були наймолодшим видом військ у німецькій армії. Вони тільки розпочали виходити із стадії експерименту. При відновленні німецьких ВПС один батальйон полку "Генерал Герінг" був підготовлений та споряджений як парашутний батальйон.

При веденні бойових дій німецьке командування враховувало досвід і тактику противника. На радянсько-німецькому фронті вони використовували тактику нічних бомбардувальників, так званих "турбуючих ескадриль", озброєних застарілими та навчальними літаками.

Німці втратили панування у повітрі у середині 1943 року і уже не мали його до кінця війни. Тоді німецька винищувальна авіація потрапила у дуже складне становище. Великі втрати особового складу пілотів постійно знижували боєздатність ВПС Німеччини. Якість підготовки пілотів Люфтваффе не відповідала вимогам моменту війни.

Понад 500 німецьких літаків провели масоване 11-годинне бомбування міста Ковентрі 15 листопада 1940 року. В результаті бомбардування були серйозно пошкоджені 12 авіаційних заводів міста. Були повністю виведені з ладу газопостачання, водопровід і залізниця. Випуск літаків в Великобританії скоротився на 20 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Німецька авіація занепала через нестачу пілотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі