пʼятниця, 18 липня 2014 13:20

Нерон підпалив Рим, щоб помилуватись видовищем - пожежа тривала 6 днів

1950 років тому цього дня у Римі спалахнула страшна пожежа.

Автор: sevastopol.net.ua
 

У ніч з 18 на 19 липня 64 року н.е. стався один з найстрашніших пожеж в історії Риму. Вогонь почав поширюватися із крамниць, розташованих з південно-східної сторони Великого цирку.

До ранку полум'я охопило велику частину міста. Жахлива пожежа тривала 6 днів. Половина міста згоріла дотла.

Безліч прекрасних храмів, палаців і громадських споруд перетворилося на руїни, сотні городян загинули, всюди панувала паніка.

По Риму поповзли чутки, нібито місто було підпалено за наказом Нерона, який хотів помилуватися видовищем. При цьому Нерон був одягнений в театральний костюм, грав на лірі і декламував поему про загибель Трої. 

Автор: wiki.iteach.ru
 

Існує версія, що Нерон задумав "розчистити" столицю для подальшої грандіозної перебудови.

Щоб чутки вщухли, імператор піддав тортурам і стратам іноземців, шанувальників східних релігій, у тому числі й християн.

Нерон відкрив для лишилися без притулку людей свої палаци, а також зробив все необхідне, щоб забезпечити постачання міста продовольством і уникнути голодних смертей серед тих, що вижили.

Однак знавіснілий від горя народ вирував і вимагав розправи над винуватцями нещастя. Імператор звинуватив в події нещодавно виниклу в місті християнську громаду, спровокувавши, таким чином, перші в Римській імперії гоніння на християн.

У пам'ять про пожежу Нерон заклав новий палац — "Золотий палац Нерона".

Зараз ви читаєте новину «Нерон підпалив Рим, щоб помилуватись видовищем - пожежа тривала 6 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі