четвер, 17 березня 2016 11:00

Поблизу Рима знайшли гробницю етруської "принцеси"

Поблизу Рима знайшли гробницю етруської "принцеси"

Археологи з'ясували, що поховання належало знатній жінці. Гробниця знаходиться на території Археологічного парку у Вульчі. Це приблизно 80 км від столиці Італії.

Знахідку виявили неподалік від сучасних квиткових кас. Ніхто не очікував, що в цьому місці розташовані стародавні могили. Виявили знахідку "чорні археологи", які вночі розкопали верхнє поховання. Під ним на глибині 3 м археологи знайшли гробницю. Про це повідомляє Barbaricum.

У похоронній кімнаті були знайдені останки дівчини, яку поховали ще в VIII столітті до н.е. Вона належала до етрусків. Археологи умовно називають її "княжною" або "принцесою", але у етрусків не було таких титулів.

Гробниця зберігає в собі безліч цінних предметів, тому вчені вважають, що останки належать дівчині знатного роду. Саме тіло покійної загорнуте в дорогу тканину.

Біля неї виявлені два єгипетських амулети-скарабея із золота, срібла і слонової кості. У гробниці також знайдені фінікійське намисто з бурштину, срібні чаші, бронзову і золоту фібули (застібки для одягу), кераміку і безліч різних артефактів. На розкопки вже запросили археологів з інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Поблизу Рима знайшли гробницю етруської "принцеси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі