понеділок, 10 червня 2019 16:32

Знайшли вцілілу голову доісторичного звіра

Автор: The Siberian Times
  У Якутії знайшли голову доісторичного вовка
У Якутії знайшли голову доісторичного вовка

Голову доісторичного вовка зі збереженим мозком знайшли на березі річки Тірехтях на півночі Республіки Саха в Росії. Вважають, що її вік 40 тис. років.

На момент смерті вовку було від 2 до 5 років. Низькі температури зберегли хутро та ікла звіра, передає The Siberian Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пташині дзьоби та бронзові окуляри: розкопали поховання жерця

"Це унікальне відкриття решток дорослого плейстоценового вовка, у яких збережені тканини. Ми порівняємо його із сучасними вовками, щоб зрозуміти, як розвивався цей вид, і спробуємо реконструювати його зовнішній вигляд", — повідомив представник Академії наук Республіки Саха Альберт Протопопов.

Китайські науковці опублікували звіт про відкриття викопної ділянки, густо всіяної слідами доісторичних ящерів.

Памятка утворилася близько 1,2 млн років тому поблизу сучасного китайського міста Лі Чжуан, округ Танчен. Уперше її відкрив "мисливець за динозаврами" Тан Юнган у лютому 2015-го, повідомляє Daily Mail.

Юнган від'їхав 30 км від міста у напрямку гірського хребта Золотий півень. Його супроводжував колекціонер скам'янілостей Лю Ян.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли вцілілу голову доісторичного звіра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі