пʼятниця, 01 вересня 2017 16:38

На місці бою українських січових стрільців знайшли масове захоронення вояків

На місці бою українських січових стрільців знайшли масове захоронення вояків
Розкопки під горою Лисоня де були страшні бої під час Першої світової війни / фото: Тернопільська ОДА

На горі Лисоня у Тернопільській області триває процес ексгумації на місці виявлених останків вояків часів Першої світової війни.

Їх знайшли у кар'єрі, де добувають камінь, кажуть у Тернопільській ОДА

Розкопки проводять археологічним методом. У могилі двошарове санітарне захоронення 50-60 осіб.

"Виявлене поховання облаштоване у звичайному воєнному фронтовому окопі. Ймовірно, що воно було створене вже після воєнних баталій, оскільки останки в похоронних ямах знаходяться у хаотичному порядку – скинені будь-як один на одного, а не лежать, як це буває в процесі урочистого поховання. Поряд з останками знайшли хрестики, ґудзики, монети, зброю, які належать воїнам австрійської, німецької та російської армій", - повідомив заступник керівника меморіально-пошукового комунального підприємства Львівської обласної ради "Доля" Володимир Харчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських окупантів розгромили в Карпатах

Усі віднайдені останки з військовими почестями перезахоронять у місті Бережани на Меморіальному кладовищі жертв Першої світової війни.

Перший в Україні форт-музей січових стрільців відкрили на Тернопільщині поблизу села Бурканів Теребовлянського району. Розміщується він у бункері Больцано - укріпленому пункті австрійської армії та українських січових стрільців в роки Першої світової війни. Відновила пам'ятку група тернопільських ентузіастів на чолі з істориком та краєзнавцем Сергієм Ткачовим.

Зараз ви читаєте новину «На місці бою українських січових стрільців знайшли масове захоронення вояків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі