вівторок, 19 травня 2020 17:03

На городі викопали останки 4 бійців, загиблих під час Другої світової війни

На городі викопали останки 4 бійців, загиблих під час Другої світової війни
На городі знайшли останки радянських бійців. Фото: facebook.com/poimenno/

Пошуковці відкопали останки 4 бійців Червоної армії на городі жительки міста Березань Київської області.

"Жінка повідомила, що в неї в городі поховано бійців, розстріляних німцями у вересні 1941 року. Прилад нічого не показав, щупом не дотягнулися, але, коли завзятий Юра Мельников змусив всіх заглибитись на два метри, пішли останки. Розтин показав, що тіла було засипано вапном. Воно повністю роз'їло дрібні кістки, залишилися практично тільки ноги і фрагменти черепів. Голови розвалені - добивали "контрольним". З амуніції - обривки шкіряних ременів і шматки чорної шинелі", - повідомляє Союз поисковых отрядов Украины.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вставна щелепа і протигаз - у полі викопали останки німецького солдата

Припускають, що чоловіки могли належати до Пінської військової флотилії - формування, створеного 17 липня 1940-го. Однак наголошують, що речі, які дали б змогу встановити особи бійців, не збереглися. Воїнів перепоховають.

Пошуковці виявили останки 2 загиблих у часи Другої світової війни воїнів Червоної армії у лісі між селами Безуглівка та Єліне Чернігівської області. У одного з них виявили медальйон з особистою інформацією. Загиблим виявився Філін Олександр Федорович, який народився 1904-го.

Зараз ви читаєте новину «На городі викопали останки 4 бійців, загиблих під час Другої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі