вівторок, 06 жовтня 2020 14:06

На горі розкопали склеп градоначальника

В окупованому Криму на горі Мітрідат виявили гробницю градоначальника Керчі Івана Стемпковського.

Нині археологи повністю розкрили поховання. У склепі, виконаному з каменю-черепашнику, знаходилася труна з останками градоначальника. Фахівці приступили до вивчення знахідки, пише Kerch.Fm.

Автор: kerch.fm
  У Керчі розкопали гробницю градоначальника Івана Стемпковського.
У Керчі розкопали гробницю градоначальника Івана Стемпковського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амулет і монети у вигляді дельфінів - показали знахідки з півдня України

Відомо, що Іван Стемпковський (1789-1832) походив із Саратовської губернії. У чині офіцера брав участь у Французько-російській війні 1812 року. Залишивши військову карьєру, прославився як визначний археолог і краєзнавець. Досліджував на півострові залишки грецьких античних міст-держав, зокрема Пантікапею, та скіфські поховання. Сприяв розвитку Керчі та заснуванню Одеського археологічного музею.

Поховати себе на горі Мітрідат просив у заповіті. На тому місці звели каплицю, яку зруйнували наприкінці Другої світової війни. Археологи повідомляють, що знайшли її фрагменти.

Нещодавно робітники знайшли скриньку із серцем мера бельгійського містечка Верв'є П'єра Давида у місцевому фонтані під час реставраційних робіт. Чоловік керував містом XIX ст. Орган зберігався у запечатаному посуді зі спиртом. Його поклали в невелику цинкову скриньку із написом: "Серце П'єра Давида було урочисто покладено до монумента 25 червня 1883 року".

Зараз ви читаєте новину «На горі розкопали склеп градоначальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі