четвер, 10 вересня 2020 13:10

На горі виявили залишки невідомого поселення

На горі виявили залишки невідомого поселення
На горі Трон Артура в Единбурзі знайшли залишки 3000-річного поселення. Фото: dailymail.co.uk

Археологи виявили залишки давнього городища із кам'яними стінами на вершині гори Трон Артура в Единбурзі, Шотландія.

Вважають, що його заклали 3 тис. років тому представники кельтського племені вотадинів. Колись жили на південному сході Шотландії і на північному сході Англії. Залишки римських монет у місцях їхнього проживання свідчили про романізацію. Разом з іншими племенами асимілювалися у ранню шотландську культуру, повідомляє Daily Mail.

На північній стороні Трону Артура археологи розкопали 3 траншеї і залишки укріпленого валу, що дуже постраждав від ерозії. Кам'яні стіни поселення мали товщину 5,4 м, а їхня висота становила 1,2 м. Захищали одну сторону вершини, тоді як іншу закривали круті скелі. Також археологи знайшли свідчення, що частину землі в межах поселення використовували для ведення сільського господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під знесеним торговим центром знайшли залишки середньовічного замку

Розповідають, що Трон Артура оповитий загадками і легендами. Гора отримала свою назву через давню народну казку, яка оповідала, що міфічний король Артур похований сплячим у скляній труні в самому серці пагорба.

Нещодавно жителі мексиканського штату Пуебла виявили гравійовані кам'яні стели та 87 гліфів на вершині пагорба Серро-де-ла-Пенья. Вік знахідок оцінюють у 1,5 тис. років. Дослідники припустили, що їх виготовили представники цивілізації сапотеків чи жителі давнього міста Теотіуакан, а саме місце було присвячене богові підземного світу.

Зараз ви читаєте новину «На горі виявили залишки невідомого поселення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі