четвер, 30 листопада 2017 23:13

Могила Ісуса Христа виявилась новішою, ніж вважалось раніше

Могила Ісуса Христа виявилась новішою, ніж вважалось раніше
Гробницю побудували після його смерті. Фото: Ancient origin

Гробниця, в якій був похований Ісус Христос була побудована через 300 років після його розп'яття.

"Цікаво, що зразки цементу, відкриті нами в цій гробниці, не тільки допомогли знайти сліди самого першого її варіанта, а й підтвердили, що вона кілька разів оновлювалася і перебудовувалася в наступні століття", - каже керівник розкопок з Національного технологічного університету Афін Антонія Моропулу, передає National Geographic.

Вчені відкололи кілька фрагментів будівельного розчину, який скріплює камені фундаменту і давню плиту. Зробили детальний аналіз, і виявили, що усипальниця була побудована приблизно в 345 році нашої ери. У цей час правив Костянтин Великий - перший римський імператор-християнин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місто, яке згадане у Біблії, розкопали в Галилеї

У вчених немає доказів того, що в печері насправді був похований Ісус. Її велика частина залишається похованою під камінням первісної гробниці і пізніми спорудами.

Під час археологічних розкопок на західному узбережжі Галілейського моря дослідники виявили синагогу, побудована на початку першого століття нашої ери, повідомляє Daily Mail. Археологи вважають, що є велика ймовірність того, що саме в ній колись проповідував Ісус Христос.

Зараз ви читаєте новину «Могила Ісуса Христа виявилась новішою, ніж вважалось раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі