середа, 17 березня 2021 08:21

Із в'язниці випустили впливового мафіозі

Із в'язниці випустили впливового мафіозі
"Хресний батько" мафії Аль Капоне любив рибалити. Фото зроблене у Флориді 1930-го. Фото: vintag.es

Американського мафіозі Аль Капоне 17 березня 1930-го випустили на свободу. Його заарештовувала федеральна податкова служба за несплату податків. Слідчі не змогли довести скоєні ним злочини.

Альфонс Ґабріель "Аль" Капоне - американський гангстер італійського походження. У 26 років розпочав свою злочинну кар'єру в Чикаго і став босом злочинної організації. Під прикриттям меблевого бізнесу займався сутенерством, букмекерством, рекетом, торгував наркотиками і нелегальним спиртним. Був відомий своєю жорстокістю і вбивствами. Поза очі його називали "Обличчя із шрамом" через порізи на обличчі.

"Імперія Капоне" приносила йому в рік $60 млн. Його банда нараховувала тисячу осіб. На озброєнні були автомати, ручні гранати, вибухові пристрої. Згодом Капоне розпочав війну гангстерів, нещадно знищував цілі банди. Аль Капоне прикривали поліцейські і політики, яким він давав хабарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сухий закон – найкраще, що може бути" – італійський мафіозі

Засадити вперше в тюрму Аль Капоне змогли лише 1929-го за несплату податків. За гратами він пробув 10 місяців. Там вів розкуте життя, приймав, кого хотів, користувався телефоном.

Вдруге його посадили на 11 років за несплату податків у сумі близько $1 млн. Через 8 років його звільнили за станом здоров'я. На той час у нього була остання стадія сифілісу.

21 січня 1947-го в Капоне стався інсульт, його паралізувало. А через 4 дні помер від зупинки серця. Чоловіка поховали на цвинтарі Маунт Олівет, в південній частині Чикаго між могилами його батька і брата. У березні 1950-го рештки всіх 3 членів родини перенесли до цвинтаря Маунт Кармел в Хілсайд, Іллінойс.

Конгрес США 17 січня 1919-го заборонив виготовлення, продаж і перевезення алкоголю у країні. Так вимагали релігійні організації. У народі заборону прозвали сухим законом.

Зараз ви читаєте новину «Із в'язниці випустили впливового мафіозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі