субота, 02 вересня 2017 20:55

Історики знайшли торговий шлях із Орди у Росію

Історики знайшли торговий шлях із Орди у Росію
Виявили ординські артефакти у Тульській обл. Фото: FakeOFF

Археологи виявили артефакти, які свідчать про існування в XIV столітті торгового шляху з Золотої Орди в районі Куликова поля в Тульській області,

"Археологічне вивчення Куликова поля триває, влітку цього року фахівці музею-заповідника проводили археологічні дослідження на посаді Порожнього червоного городища в Кимовском районі Тульської області, де зробили ряд відкриттів. В результаті робіт були отримані яскраві свідчення функціонування в XIV столітті місцевого ділянки Донського торгового шляху з руських земель в Золоту Орду і регіон Чорного моря", - повідомили історики, передає ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історик розповів про з'їзд українців Криму в 1917

Знайшли чавунні котли, бронзові дзеркала, ремені. Виявили монети Золотої Орди.

Виявили садибу коваля другої половини - кінця XIV століття.

"Найцікавішими знахідками тут стали: речовий скарб зв'язки з трьох сільськогосподарських знарядь - серпів, які були заховані в неглибокій ямці, і рідкісна російська срібна монета - наслідування золотоординську дирхему", - пояснили історики.

На горі Лисоня у Тернопільській області триває процес ексгумації на місці виявлених останків вояків часів Першої світової війни. Їх знайшли у кар'єрі, де добувають камінь, кажуть у Тернопільській ОДА.

Зараз ви читаєте новину «Історики знайшли торговий шлях із Орди у Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі