вівторок, 27 січня 2015 17:58

Інки вміли будувати міста на висоті 2400 метрів - фотографії покинутого міста Мачу-Пікчу
31

Мачу-Пікчу
Фото: Фотохронограф
Хірам Бінгхем, першовідкривач Мачу-Пікчу.
Головний вид Мачу-Пікчу.
Пізно ввечері в Мачу-Пікчу.

Сьогодні вашій увазі пропонуємо унікальні фотографії міста давніх інків Мачу-Пікчу. Хоча жителі залишили місто багато століть тому, воно продовжує жити своїм окремим життям.

Мачу-Пікчу - доколумбове місто інків, розташоване в Андах на висоті 2400 метрів на вершині гірського хребта над долиною річки Урубамби в Перу, за 80 км на північний схід від Куско. Місто, яке часто називають "втраченим містом інків", є символом Імперії інків.

Це місто було створене як священний гірський притулок великим правителем інків Пачакутеком за сторіччя до завоювання його імперії, тобто приблизно в 1440 році, і функціонувало до 1532 року, коли іспанці вторглися на територію імперії, після чого місто було покинуте його мешканцями.

Місто залишалося забутим протягом століть, і знову отримало всесвітню відомість в 1911 році, відкрите американським істориком Хайремом Бінгхемом, на той час вже в руїнах. Відтоді Мачу-Пікчу став важливою туристичною пам'яткою. Територія навколо міста в 1981 році була проголошена історичним заповідником, який в 1983 році був внесений до списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Зараз ви читаєте новину «Інки вміли будувати міста на висоті 2400 метрів - фотографії покинутого міста Мачу-Пікчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі