субота, 03 лютого 2018 10:54

Джордж Буш відмовив Папі Римському скасувати смертну кару для американки

Джордж Буш відмовив Папі Римському скасувати смертну кару для американки
Джордж Буш: "Якщо всі суди відмовили Такер, то значить так тому і бути" Фото: politrussia.com

3 лютого 1998 року у місті Хантсвілл стратили американку 37-річну Карлу Фей Такер. До жінок такий вид покарання не застосовувався у Техасі 100 років. Помилувати жінку, губернатора штату Джорджа Буша просив Папа Римський Іоан Павло ІІ.

У 1983 році техаска Карла Фей Такер і її подільник Гаррет задумали крадіжку запчастин до мотоцикла із гаража. Як зізнавалася Карла Фей, вона в цей момент була "під кайфом". Власник мотоцикла чинив спротив, намагаючись вдарити Гаррета, на що той ударив його молотком, а Карла добила мотикою. Потім вона розправилася із жінкою власника, яка ховалася під ковдрою.

За убивство двох людей Карлу Фей присудили до смертної кари. Підсудна просила про помилування, аргументуючи тим, що більше не складає загрози суспільстству, бо в тюрмі із нею сталося дивовижне перевтілення. Її прохання було спрямоване в комісію про помилування, однак до нього не прислухалися.

Негативну відповідь Такер отримала із апеляційного і верховного судів. Дату смертної кари відмовилися відкласти. Губернатор Техасу Джордж Буш-молодший за кілька хвилин до страти зробив заяву, в якій висловив впевненість – якщо всі суди відмовили Такер, то значить так тому і бути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Беніто Мусоліні стратили разом із коханкою

Губернатор отримав понад 2,5 тис. листів, у яких його просили помилувати Такер, сотні факсимільних повідомлень і телефонних дзвінків на її підтримку. В її захист виступив Європейський парламент, ООН і навіть папа Іоанн Павло II. Але всі їх старання були даремними, пише "Комерсант".

Такер доставили з тюрми в Маунтін-В'ю літаком в тюрму міста Хантсвілл. Там її відвідали батько, сестра и бабуся. На свій останній сніданок Такер замовила банан, персики і салат. Умерти Карла Такер побажала в білій тюремній униформі, яку носила впродовж останніх 14,5 років. Зранку робот зробив їй ін'єкцію отрути.

Після страти родичі Карли Такер вийшли до журналістів і передали її останні слова: "Тепер я побачу Ісуса. Я всіх вас дуже люблю. Я зустрінуся з вами, коли ви опинитеся тут. Я чекаю вас".

25-річна Кім Хен Хі підклала вибухівку у літак "Боїнг- 707". На борту були 11 членів екіпажу та 104 пасажири. Не вижив ніхто.Тодішній президент Південної Кореї Ро Де У помилував шпигунку. Мовляв, вона стала жертвою "промивки мізків" на батьківщині, сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш відмовив Папі Римському скасувати смертну кару для американки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі